Импровизирана, много вкусна заешка гозба, нещо средно между унгарски, тиролски и трентиновски гулаш, която приготвям често за най - лесно-;).
Необходими продукти:
- около 1 кг. заешко месо / в случая бяха само бутчета/
- 2 глави лук
- 2 -3 скилидки чесън
- 2 моркова
- 1 голяма червена чушка
- чашка червено вино
- 300 мл. доматено пюре
- дафинов лист, розмарин, салвия, по лъжичка сладък червен пипер и кимион, сол
- олио, масло
Приготвям го така:
Заешкото на части поръсвам от двете страни с брашно и запържвам равномерно в малко олио с дафиновия лист, розмарина и салвията. Изваждам го и го покривам.
В същата тенджера / моята е със солидно дъно, ниска и широка / добавям още малко олио и бучка масло и задушавам нарязания на полумесеци лук. Прибавям и чесъна и нарязаните на дребно чушка и миркови. Като поомекнат добавям заешкото, червения пипер, кимиона и посолявам.
След кратко угасям с виното и когато остане на сухо, добавям доматеното пюре с щипка захар. Разбърквам.
Наливам гореща вода да покрие и под капак на най - слаб огън оставям да ври до готовност.
В същата тенджера / моята е със солидно дъно, ниска и широка / добавям още малко олио и бучка масло и задушавам нарязания на полумесеци лук. Прибавям и чесъна и нарязаните на дребно чушка и миркови. Като поомекнат добавям заешкото, червения пипер, кимиона и посолявам.
След кратко угасям с виното и когато остане на сухо, добавям доматеното пюре с щипка захар. Разбърквам.
Наливам гореща вода да покрие и под капак на най - слаб огън оставям да ври до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар