koleda

koleda

понеделник, 16 декември 2013 г.

Сладък салам с бял шоколад



          Колкото мързелив, толкова завладяващо вкусен...-;).

          Необходими продукти:


  • 250 гр. обикновени бисквити
  • 200 гр. бял шоколад
  • 90 гр. масло
  • 1 прясно яйце
  • 50 гр. захар

          Начин на приготвяне: 


         Яйцето и захарта се разбиват на пяна. Шоколадът / 100 гр. / се смила в кухненския робот, като първо е хубаво да е поседял за кратко във фризер и се добавя.

         Бисквитите се начупват / нарязват/ с нож на дребно. Добавят се и те.



        Прибавя се и разтопеното масло / 70 гр./ и се обърква добре. Изсипа се върху кухненско фолио и се оформя. Завива се и се слага в хладилник за около 2 часа, да се стегне добре.




            Останалите 100 гр. шоколад и 20 гр. масло се разтопяват на водна баня и с получения крем се намазва равномерно охладеният салам.


            Оставя се така върху кухненска хартия да се стегне и глазурата и се съхранява в хладилник.

2 коментара: