Необходими продукти:
- 250 гр. обикновени бисквити
- 200 гр. бял шоколад
- 90 гр. масло
- 1 прясно яйце
- 50 гр. захар
Начин на приготвяне:
Яйцето и захарта се разбиват на пяна. Шоколадът / 100 гр. / се смила в кухненския робот, като първо е хубаво да е поседял за кратко във фризер и се добавя.
Бисквитите се начупват / нарязват/ с нож на дребно. Добавят се и те.
Прибавя се и разтопеното масло / 70 гр./ и се обърква добре. Изсипа се върху кухненско фолио и се оформя. Завива се и се слага в хладилник за около 2 часа, да се стегне добре.
Останалите 100 гр. шоколад и 20 гр. масло се разтопяват на водна баня и с получения крем се намазва равномерно охладеният салам.
Оставя се така върху кухненска хартия да се стегне и глазурата и се съхранява в хладилник.
Бисквитите се начупват / нарязват/ с нож на дребно. Добавят се и те.
Прибавя се и разтопеното масло / 70 гр./ и се обърква добре. Изсипа се върху кухненско фолио и се оформя. Завива се и се слага в хладилник за около 2 часа, да се стегне добре.
Останалите 100 гр. шоколад и 20 гр. масло се разтопяват на водна баня и с получения крем се намазва равномерно охладеният салам.
Оставя се така върху кухненска хартия да се стегне и глазурата и се съхранява в хладилник.
Много вкусен бял салам :)
ОтговорИзтриванеАни, да:). Достатъчно калоричен също:).
ИзтриванеВесело лято!
Поздрави!