Приготвих я за обяд, понеже не бях месила нищо с дни, а ми е слабост. После голямата ми дъщеря обожава всичко що е с риба тон, та затова и с тази плънка, че да е съблазнителна, поне за нея-;). Мекичка и много апетитна се получи. Докато я опитвах, си мислех, че е добра идея за празничен аперитив / бюфет/ също, вероятно с пушена сьомга за още по - празнично...-;).
Необходими продукти за тестото:
- 500 гр. бяло брашно
- 250 мл. топло прясно мляко
- 20 гр. прясна мая
- 60 мл. олио
- 1 яйце
- 1 лъжица мед
- 2 чаени лъжички сол
За плънката:
- 200 гр. крема сирене Филаделфия
- 160 гр. риба тон от консерва
- сух риган
Начин на приготвяне:
Маята и захарта се разтварят в топлото прясно мляко. Изчаква се за кратко да се активира. Добавят се олиото, яйцето, солта и брашното на части, първо обърквайки енергично с пръсти и после омесвайки до меко и еластично тесто, което се покрива и се оставя да втасва, докато се удвои.
Готовото втасало тесто се разточва на тънка кора, която се маже със сиренето и се поръсва с рибата и ригана.
Завива се на руло и се реже на охлювчета, които се редят в тавичка.
Оставя се за около час да повтаса, намазва се с прясно мляко и се пече в незагрята фурна първо на 180 гр., а към края на 190гр..
Завива се на руло и се реже на охлювчета, които се редят в тавичка.
Оставя се за около час да повтаса, намазва се с прясно мляко и се пече в незагрята фурна първо на 180 гр., а към края на 190гр..
Няма коментари:
Публикуване на коментар