Необходими са :
- 3 яйца
- 250 гр. захар
- 250 гр. рикота
- 250 гр. брашно
- половин пакетче баакпулвер
- ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват продължително с миксер до обемен и светъл крем. Прибавя се рикотата, а след нея и смесените и пресяти брашно, баакпулвер и ванилия, все разбърквайки с миксера за кратко до гладко на най - ниска степен.
Получената смес се изсипва във намаслена и набрашнена форма и се изпича в загрята фурна на 170 гр. за около 45- 50 минути.
Яйцата и захарта се разбиват продължително с миксер до обемен и светъл крем. Прибавя се рикотата, а след нея и смесените и пресяти брашно, баакпулвер и ванилия, все разбърквайки с миксера за кратко до гладко на най - ниска степен.
Получената смес се изсипва във намаслена и набрашнена форма и се изпича в загрята фурна на 170 гр. за около 45- 50 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар