По никое време - в края на пролетта и началото на лятото, приготвих това изключително вкусно ястие с месо и грозде, което съм с намерение да повторя, че и да потретя през есента, само да сме живи и здрави;). След пържолките с балсамов оцет и лук / виж рецептата тук в блога/ то се нарежда достойно в групата любими на семейството ми ястия с месо . Е, балсамовия оцет , макар и в дискретно количество, не пропуснах и тук.
И така, за да си го приготвите и вие, са ви необходими:
- 4 - 5 свински вратни пържоли с кост
- 1 глава лук
- 300 гр. грозде
- 500 гр. бира
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- олио
- сол и черен пипер
Приготвяне:
Начукваме пържолките и ги овкусяваме.
В достатъчно широк и дълбок тиган или в подходяща тенджера задушаваме лука с олиото, след което го оцеждаме и отстраняваме с помоща на решетъчна лъжица.
В същото олио запържваме пържолките за кратко от двете страни.
Връщаме лука в тигана/ тенджерата при пържолките, наливаме бирата и похлупваме.
Оставяме да ври на бавен огън.
Когато поизври бирата, добавяме балсамовия оцет и нарязаните на половина гроздови зърна.
Варим почти до готовност под капак и отхлупваме само за последните няколко минути от варенето.
Готово е! Опитайте и вие! Ние си облизах ме пръстите;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар