Идеята за тях взех от италианския кулинарен блог " Robin' s cake", т.е. след като ги видях публикувани там, реших да опитам и аз. Четейки рецептата , с изненада установих, че burger buns са почти млечните хлебчета със сладникав вкус и в много мини размер,които приготвям вече от доста време за закуска на моите дъщери. Та по мое усмотрение ги приготвих с това съдържание и количество на продуктите:
- 500 гр. брашно
- 20 гр. свежа мая
- 200 мл. прясно мляко
- 1 яйце
- 50 гр. меко масло
- 50 гр. захар
- 1 супена лъжица мед
- 1 пълна чаена лъжица сол
И така:
Маята с меда разтворих в хладкото прясно мляко. След това добавих останалите продукти и с брашното на части замесих гладко и меко , но не лепкаво тесто/ няма нужда от предварителна закваска/, което оставих на топло , докато си удвои обема. Готовото втасало тесто разделих на шест питки , които наредих в тавичка и намазах с прясно мляко. Така ги оставих да втасат добре.
Пеках на 180 гр. за около 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар