koleda

koleda

сряда, 19 ноември 2014 г.

Пясъчни картофи






            Картофите се нарязват на едри кубчета и се бланшират за няколко минути в подсолена вряща вода или пък се слагат цели и сварени се нарязват на кубчета, шайби...Прехвърлят се в подходяща форма за печене, предварително намазана с малко зехтин. Поръсват се с обилна смес от галета , настърган пармезан / Слагам аз почти винаги в съотношение 1 : 1 с галетата, но не е задължителен тук / и подправки на вкус - сол, розмарин, див чесън, копър, дори сладък червен пипер... Разбъркват се леко с пръсти, поливат се добре със зехтин и се запичат до златисто.

4 коментара:

  1. Изглежда интересно и вкусно. Обичам картофи, затова ще изпробвам рецептата скоро време! Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, вкусни ! Опитай ги , Габи!
      Поздрави и весели празници от мен!

      Изтриване
  2. Страхотно вкусни! Благодаря за чудесната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нали, Мариана?!
      И ние вкъщи много ги обичаме и ги правя често :).
      Весели празници!

      Изтриване