koleda

koleda

петък, 21 ноември 2014 г.

Пиле с тиквички и шафран






             Необходими продукти:

  • около 500 гр. пилешки гърди
  • 2 - 3 тиквички
  • 60 гр. масло
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 лъжичка шафран 
  • щипка - две индийско орехче
  • сол

             Гърдите се нарязват първо на тънко по дължина и след това на ивички. Тиквичките също се нарязват на жулиен.  Заедно се овалват хубаво в смес от брашното, шафрана, индийското орехче и солта. 
             В широк тиган се се загрява маслото и в него се изпържва за много кратко от двете страни пилешкото. Добавят се тиквичките и това, което е останало от брашняната смес. 
             Наливат се 2 чаши гореща вода и под капак се оставя да ври на много слаб котлон до желана гъстота на сосчето. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар