koleda

koleda

сряда, 7 януари 2015 г.

Свинси втатни пържоли с бяло вино и песто от магданоз






               Необходими продукти:

  • 4 - 5 вратни пържоли с кост
  • 30 гр. масло
  • 30 гр. олио
  • 1 чаена чаша бяло вино
  • брашно
  • връзка пресен магданоз
  • 1 - 2 скилидки чесън
  • шепа сурови ядки / небелени бадеми, орехи, кедрови ядки/ 
  • 1 - 2 супени лъжици пармезан 
  • зехтин

                Магданозът, чесънът, ядките, пармезанът, малко зехтинът и сол на вкус се смилат заедно в блендера. Разрежда се с допълнително зехтин до желаната гъстота. 
                Месото се измива, подсушава и начуква. Посолява се и се овалва в брашно. Изпържва се за кратко от двете страни в равните части олио и масло. Редуцира се с бялото вино и когато то изкипи и поиизври, се налива една чаена чаша гореща вода или бульон. Готви се под капак на умерен огън до готовност или до желана гъстота на соса.
               Готово месото се покрива с пестото и се оставя така за кратко под капак да се смесят ароматите или се овкусява с него направо при сервирането. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар