koleda

koleda

вторник, 24 февруари 2015 г.

Пълнени люмакони / охлюви/ с гъби, сурова наденица и Бешамел на фурна








                 Необходими продукти:

  • 250 гр. паста люмакони ригате 
  • 250 гр. сурова надница
  • 200 гр. гъби
  • 1 чаша бяло вино 
  • сос Бешамел
  • 50 гр. настърган пармезан
  • 1 малка глава лук
  • стръкчета пресен магданоз
  • зехтин 

                  
               Лукът се нарязва на дребно и задушава за кратко в малко зехтин. Прибавя се наденицата, обелена и раздробена. Задушава се, докато си смени цвета. Налива се виното и като поизкипи, се добавят гъбите, нарязани на тънки филийки. Готви се около 10 минути, след което се изключва и се прибавят една част от настъргания пармезан и магданозът. 
               Охьовите се сваряват по указания на опаковката, но  "ал денте " , след което се отцеждат и поливат със зехтин, за да не залепнат едни за други. Прехвърлят се във форма за печене , намазана със зехтин и покрита с една част от соса. Пълнят се със плънката и покриват с останалия Бешамел. Поръсват се с пармезан и се запичат, като в началото е хубаво да се покрият с кухненско фолио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар