koleda

koleda

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Пикантни картофи с хрупкава коричка на фурна








           
  • 1 кг. картофи 
  • 3 супени лъжици чаревично брашно / моето е това за полента // качамак///
  • 2 супена лъжица пшеничен грис / бяло брашно, галета/ 
  • 2 супени лъжици ситно настърган пармезан 
  • 1 равна супена лъжица лют червен пипер / повече или по - малко според вкуса/ 
  • чесън на прах
  • сол
  • зехтин 

            В купа се смесват бршаната, сиренето и подправките. Прибавят се нарязаните на тънки филийки картофи. Объркват се / овалват/ добре, така че изцяло да се покрият със сместа , след което се прехвърлят в тава, покрита с хартия за печене, намазана със зехтин и отгоре също се поливат леко със зехтин. Изпичат се на 200 гр. за около 40 минути. 

2 коментара:

  1. А! Аз, докато стигна да прочета съобщението ти,ти вероятно вече си ги опитал...
    Наздраве, Анатоли!

    ОтговорИзтриване