Не ги бях правила до сега и от многото рецепти в нета избрах точно първата излязла ми, а тя пък взе, че се оказа просто чудесна.: http://ekaterinazheleva.blogspot.it/2013/09/blog-post_25.html. Следвах я изцяло, с тази разлика само, че аз добавих и лъжичка горчица , както и 100 гр. настърган пармезан в тестото-;). И така -;) :
Необходими продукти:
- 500 гр. брашно
- 1 пакетче баакпулвер
- 200 гр. майонеза
- 1 яйце и 1 жълтък за намазване
- кофичка кисело мляко от 125 гр.
- 100 гр. настърган пармезан
- 1 лъжичка сол
- 1 лъжичка горчица
- макови семена за поръсване / аз/
Начин на приготвяне:
В подходящ съд се смесват брашното, солта и баакпулвера.
В отделна купа се разбива яйцето с вилица, след това му се добавят майонезата, киселото мляко, горчицата и пармезана. Обърква се добре , като постепенно се добавя и брашнената смес, докато се получи меко тесто. Готовото тесто се разделя на две чати, които се разточват на тънки кори, от които след това се изрязват соленките. Редят се в тавичка, покрита с хартия за печене и се намазват с размит с капки прясно мляко жълтък.
Пекат се в загрята фурна на 180 гр. за около 15 минути.
Пекат се в загрята фурна на 180 гр. за около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар