koleda

koleda

понеделник, 13 януари 2014 г.

Мини млечни хлебчета




          Необходими продукти:


  • 500 гр. бяло брашно 
  • 20 гр. прясна мая
  • 250 мл. топло прясно мляко
  • 1 равна лъжица мед
  • 2 равни чаени лъжички сол
  • 50 гр. захар
  • 50 гр. разтопено масло
  • 1 супена лъжица олио
  • макови семена за поръсване

         Начин на приготвяне: 

         Маята и меда се разтварят в топлото прясно мляко. Изчаква се за кратко да се активира и се добавят разтопеното масло, солта и захарта, както и брашното на части, първо обърквайки енергично с лъжица и после омесвайки до меко и гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло да втаса добре. 
         Втасалото тесто се разделя на топчета с грамаж около 30 гр. , които се оформят на хубави кръгли хлебчета. Редят се в тавичка, покрита с хартия за печене и се остават да втасват.
         Мажат се с прясно мляко , поръсват се по желание със семена и се изпичат в началото на 180  и към края на 190 градуса / аз от доста време всички тестени в незагрята предварително фурна/. 

Ето и още -;): 



А тези наистина много мини / парти размер / -;)) : 






4 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря, Виолета! Вкусни, да и много, много мекички-;). поздрави

      Изтриване
  2. Nikolina, opitvala li si da zamesvash testoto predishnata vecher i sled kato vtasa da go slagash v hladilnika prez noshta za pechene na drugata sutrin? Chudia se dali da probvam taka, zashtoto znam, che triabva da gi izpeka predi 10 chasa v nedelia sutrinta i niama da imat vreme da vtasat na dva puti, ako gi zamesia sushtata sutrin. Inache veche sum gi pravila niakolko puti i stavat strahotni!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Любима рецепта у дома. От както ги опитахме за първи път, винаги когато правим бургери ги приготвям. Само съм намалила наполовина количеството на захарта. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване