Необходими продукти:
- 500 гр. бяло брашно
- 20 гр. прясна мая
- 250 мл. топло прясно мляко
- 1 равна лъжица мед
- 2 равни чаени лъжички сол
- 50 гр. захар
- 50 гр. разтопено масло
- 1 супена лъжица олио
- макови семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята и меда се разтварят в топлото прясно мляко. Изчаква се за кратко да се активира и се добавят разтопеното масло, солта и захарта, както и брашното на части, първо обърквайки енергично с лъжица и после омесвайки до меко и гладко тесто, което се покрива и се оставя на топло да втаса добре.
Втасалото тесто се разделя на топчета с грамаж около 30 гр. , които се оформят на хубави кръгли хлебчета. Редят се в тавичка, покрита с хартия за печене и се остават да втасват.
Мажат се с прясно мляко , поръсват се по желание със семена и се изпичат в началото на 180 и към края на 190 градуса / аз от доста време всички тестени в незагрята предварително фурна/.
Ето и още -;):
А тези наистина много мини / парти размер / -;)) :
ммм вкусни хлебчета, чудесни са :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Виолета! Вкусни, да и много, много мекички-;). поздрави
ИзтриванеNikolina, opitvala li si da zamesvash testoto predishnata vecher i sled kato vtasa da go slagash v hladilnika prez noshta za pechene na drugata sutrin? Chudia se dali da probvam taka, zashtoto znam, che triabva da gi izpeka predi 10 chasa v nedelia sutrinta i niama da imat vreme da vtasat na dva puti, ako gi zamesia sushtata sutrin. Inache veche sum gi pravila niakolko puti i stavat strahotni!!!
ОтговорИзтриванеЛюбима рецепта у дома. От както ги опитахме за първи път, винаги когато правим бургери ги приготвям. Само съм намалила наполовина количеството на захарта. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване