koleda

koleda

събота, 11 януари 2014 г.

Агнешки котлети с хрупкава орехова коричка




            Получиха се много ароматни и крехки за радост моя и на гостуващата ми майка, а другите членове на семейството ми / съпруг и деца/ нямат вкус към хубавото месо, т.е. те агнешко не ядяли-;). Пак ще си направя, когато  имам късмет да срещна отново това месо в тукашните хранителни магазини-;)).

            Необходими продукти:


  • 5 агнешки котлетчета
  • 250 даже 300 гр. орехи
  • 1 яйце
  • 2 скилидки чесън
  • брашно
  • сол, черен пипер


             Начин на приготвяне:


             Орехите се смилат заедно със скилидките чесън. 
              Котлетите се измиват, подсушават и овкусявават със солта и черния пипер. Овалват се в брашното, след това се потапят в разбитото яйце и накрая се покриват / овалват/ добре с ореховата смес.
              Слагат се така в хладилник за около час ,



              след което се изпържват в сгорещено олио равномерно от двете страни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар