Получиха се много ароматни и крехки за радост моя и на гостуващата ми майка, а другите членове на семейството ми / съпруг и деца/ нямат вкус към хубавото месо, т.е. те агнешко не ядяли-;). Пак ще си направя, когато имам късмет да срещна отново това месо в тукашните хранителни магазини-;)).
Необходими продукти:
- 5 агнешки котлетчета
- 250 даже 300 гр. орехи
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън
- брашно
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Орехите се смилат заедно със скилидките чесън.
Котлетите се измиват, подсушават и овкусявават със солта и черния пипер. Овалват се в брашното, след това се потапят в разбитото яйце и накрая се покриват / овалват/ добре с ореховата смес.
Слагат се така в хладилник за около час ,
след което се изпържват в сгорещено олио равномерно от двете страни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар