Необходими продукти:
- 500 гр. зрял фасул
- 200 гр. бекон, нарязан на дребно/ на кубчета/
- 100 гр. доматено пюре
- 1 голяма глава лук
- 2 моркова
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Зрелият фасул се накисва във вода с лъжичка сода за една нощ. Измива се добре.
В тенджера се бланшират нарязаните на дребно лук и морков. Прибавя се и беконът да се позапържи леко също. Добавя се бобът, налива се вода хубаво да покрие, посолява се и се готви под капак, като от време на време се открехва леко, на умерен огън. Когато изври водата , се долива още и така, докато бобът омекне и се сгъсти. Прибавя се доматеното пюре и се доготвя до пълно сгъстяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар