Отдавна им се канех и ето, днес намерих време да ги направя -;). Много лесни за приготвяне , а голяма радост вкъщи, понеже са абсолютно като оригиналате. Ровейки се из уеб , установих че с леки различия в пропорциийте и съдържанието, рецептата за домашно приготвените е универсална. При мен нещата се получиха така :
Необходими продукти:
- 450 гр. млечен шоколад
- 100 гр. бял шоколад
- 100 гр. кондензирано мляко
- 50 гр. оризон , а за да бъдат съвсем като оригиналните, т.е. не до там високи като моите , ще са достатъчни и 30- 40 гр.
Начин на приготвяне:
Половината от млечния шоколад се разтопява на водна баня и се изсипва равномерно в правоъгълна тавичка , покрита с хартия зя печене / моята 25 / 20 см/. Намазват се леко и крайщата. Слага се да се охлажда в хладилник и през това време се разтопява белия шоколад, който след това в купа се смесва с ризона и кондензираното мляко. Разпределя се равномерно върху охладилия се шоколадов блат. Притиска се внимателно и се изглажда. С помоща на шпатулка се оформят блокчета и отново се прибира в хладилника. През това време се разтопява и останалото количество млечен шоколад, с който се покрива равномерно. Сега се оставя да се охлади много добре, след което се нарязва на десертчета.
Уха, супер са!
ОтговорИзтриванеЩе проучвам при нас какъв оризон има. Виждала съм само цветни.
Еее, жалко ще е , ако няма, радост за децата са...за от време на време-;)). Странно също, понеже тук пък го предлага всеки един супермаркет...Усмихнат ден, Илианче!
ИзтриванеOt kade da go namerq tozi orizon? Pitah v 100 magazina i nqmat imat samo orizonovi biskviti. Ti ot kade go kupuvash?
ОтговорИзтриванеТук , където живея го има във всеки хранителен магазин, за България по повод на рецептата моя позната сподели, че трябва да го има в магазините за здравословно хранене.
Изтриване