Така обичани от малки и големи в Италия, а предполагам и не само тук-;), много популярен полуфабрикат на марката " Findus"-;). Домашни съм ги правила вече наколко пъти, но едва сега ми дойде желанието да опиша начина им на приготвяне в стъпки -;).
Рецептата за тестото, която ползвам и си е станала вече и моя , е тази за софичини от рецептурника на кухненския робот Bimby .
И така :
Необходими продукти за тестото:
- 200 мл. прясно мляко
- 200 гр. брашно
- 20 гр. масло
- сол
За плънката:
- варено прошуто
- сирене ементалер
Забележка: Плънката може да бъде всякакв друга, разбира се - въпрос на вкус: рикота и спанак; домати и моцарела; прошуто и бешамел...
И още :
- яйце
- смлян сух хляб или готова галета, която аз не харесвам и не ползвам
Начин на приготвяне:
В тенджерка се затопля млякото с маслото и солта и в момента , в който започне да завира, се отстранява от котлона и се добавя брашното. Разбърква се енергично, докато започне да се отлепя от стените на тенджерката, след което се прехвърля върху подходящ плот и се доомесва до гладко тесто.
Увива се в кухненски найлон и на стайна температура се оставя да се охлади.
Сега върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина около 3 мм, от която се изрязват дискчета с диаметър 10 - 12 см.. Слага им се от плънката, след което се затварят на полумесец, като краищата се притискат добре с пръсти.
Потапят се е първо в яйцето, после се овалват в смляния хляб и така готови се прибират в хладилник да се охладят.
Пържат се в сгорещено олио равномерно от двете страни или пък се се редят в тавичка върху кухненска хартия, поливат се нежно с олио и се запичат.
Увива се в кухненски найлон и на стайна температура се оставя да се охлади.
Сега върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина около 3 мм, от която се изрязват дискчета с диаметър 10 - 12 см.. Слага им се от плънката, след което се затварят на полумесец, като краищата се притискат добре с пръсти.
Потапят се е първо в яйцето, после се овалват в смляния хляб и така готови се прибират в хладилник да се охладят.
Пържат се в сгорещено олио равномерно от двете страни или пък се се редят в тавичка върху кухненска хартия, поливат се нежно с олио и се запичат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар