Рецептата за тях видях тук : http://gnam.forumattivo.com/t1464-fudge-al-caramello-mou-e-cioccolato-al-latte-con-foto-del-risultato . Замених само млечния с бял шоколад и поувеличих някой от дозите, впредвид на това, че моята формичка е малко по - голяма // 25 / 20 см//.
Необходими продукти:
За основата:
- 160 гр. сухи бисквити
- 100 гр. разтопено масло
За карамела Му:
- 300 гр. кондензирано мляко
- 90 гр. масло
- 40 гр. захар
- 60 гр. мед
За шоколадовия пласт:
- 400 гр. бял шоколад
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат и се смесват с разтопеното масло. Прехвърлят се във форма, покрита с хартия или леко намазнена, притискат се и и се изглаждат. Прибира се в хладилник.
През това време в тенджерка се смесват кондензираното мляко, меда, захарта и маслото . Слага се на котлона да заври на много слаб огън разбърквайки, докато се получи кремче с хубав карамелен цвят / ще са нужни окол 15 - 20 мин./. Изсипва се върху бъсквитения блат и се разпределя равномерно. Отново се прибира в хладилник.
Белият шоколад се разтопява на водна баня и с него се покрива карамела.
Сега се слага в хладилник да се стегне много добре , след което се нарязва на блокчета / не веднага , а се изчаква леко да се поотпусне, защото ако се реже прекалено студен, се напуква шокаладът/.
Благодаря. Това трябва да се направи.
ОтговорИзтриване