Необходими продукти:
- 240 гр. риба тон от консерва
- 100 - 150 гр. смлян сух хляб или галета и още за панировката
- меката част на една филийка сух хляб / накисната във вода или мляко/
- 150 гр. настърган пармезан
- 1 яйце + 1 за панировката
- 1 -2 скилидки чесън, нарязани на дребно
- настъргана лимонова кора
- сол
Начин на приготвяне :
Рибата се натрошава и в купа се смесва с останалите продукти. Омесва се . Оформят се топчета, които леко се притискат / сплескват/ и се потапят първо в разбито яйце и после в смлян сух хляб / галета/ . Пържат се в сгорещено олио и готови се вадят върху кухненска хартия , за да се отцедят от мазнината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар