По идея на известния италиански майстор сладкар/ пекар/ Лука Монтерзино-;). / Аз пропускам пасираната моцарела в тестото, както и не съм така прецизна в оформянето като него-;)./
Необходими продукти:
За тестото:
- 500 гр. бяло брашно
- 20 гр. прясна мая
- 200 мл. топло прясно мляко
- 50 гр. меко масло / на стайна температура/
- 1 супена лъжица захар
- 1 равна супена лъжица сол
За намазване:
- 150 гр. гъсто пасирани домати / консерва/
- зехтин
- 1 скилидка чесън
- сух риган
- сол
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря със захарта в топлото прясно мляко и се изчаква да се активира. Добавят се останалите продукти и се замесва меко пухкаво тесто, което се покрива и се оставя да втасва, докато се удвои.
Втасалото тесто се разточва на тънка кора, която се намазва със смес от пасирани те домати, зехтина и чесъна/ пресован/и малко сол.
Поръсва се с риган и се навива на руло.
Поръсва се с риган и се навива на руло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар