Импровизация от днес, която много ми се услади / на мен, понеже вкъщи брюкселско зеле ям само аз, при това доста често -;))/ .
Необходими продукти:
- 400 гр. брюкселско зеле
- 200 гр. нарязан на дребно бекон
- 200 гр. гъби / бяха готови бланширани и консервирани/
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чашка вино розе'
- настърган пармезан
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Брюкселското зеле се почиства, измива и бланшира в подсолена вода. Оцежда се и се прехвърля в тавичка.
Нарязаните на дребно лук и чесън се запържват в малко зехтин. Добавя се беконът, да се позапържи и той и накрая се прибавят и гъбите. Обърква се и се оставя за кратко, след което се налива и виното. След около минута се отстранява от котлона и се изсипва в тавичката при зелето. Обърква се, поръсва се с пармезан и се запича.
Няма коментари:
Публикуване на коментар