Този така апетитен щрудел си седеше неописан и кротък наистина от много време , а заслужава да бъде-;).
И така, необходимите продукти:
За масленото тесто / бризе'/:
- 200 гр. брашно
- 100 гр. масло
- 60 гр. ледено студена вода
За плънката:
- 4 средно големи картофа
- 60 - 70 гр. настърган пармезан
- сол, черен пипер
- 200 гр. риба тон от консерва
- сол
Начин на приготвяне :
От брашното, маслото и водата на части се замесва еластично тесто и ако е нужно се добавя още много малко брашно. Увива се в кухненски найлон и се прибира в хладилник за да се стегне.
Картифите се сваряват и се намачкват. Добавят им се яйцето, пармезанът , малко сол и черния пипер. Обърква се.
Охладеното тесто се разточва на правоъгълна кора. Отгоре се разпределя картофено то пюре и върху него натрошената риба тон. Завива се на руло, което се слага внимателно / понеже е меко/ в тава , покрита с хартия за печене. Отгоре се притиска с нож без да се правят разрези, само колкото да не се деформира при печенето. Маже се с размит жълтък.
Пече се в загрята фурна на 180 гр. около 40 - 45 минути.
Тук още варианти, но вече оформени като галет / пай/, т.е. отворени :
С плънка от пържени чушки и пикантно сирене:
С плънка от спанак, извара и яйце:
Няма коментари:
Публикуване на коментар