Необходими продукти / около 35 бр./
- 350 гр. бял шоколад
- 200 гр. маскарпоне
- капки ром / есенция/
- филирани бадеми, кокосови стърготини /за овалване/
Начин на приготвяне:
Шоколадът се разтопява на водна баня и в купа се смесва с маскарпонето и няколко капки ром. Обърква се хубаво с дървена лъжица до гладък крем. Прибира се в хладилник за около 2 часа, за да се стегне добре. После се взима по малко с помоща на лъжичка и с длани се оформят топчета колкото голям лешник. В случая са оваляни в кокосови стърготини и начупени на дребно филирани бадеми. Прибират се в хладилник да се охладят добре, а също се и съхраняват така.
Невероятно лесно, вкусно и красиво. Благодаря за споделената рецепта, задължително ще я изпробвам! Поздрави сърдечни! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, че намина , Ева! Поздрави и от мен!-;)
Изтриване