koleda

koleda

понеделник, 20 януари 2014 г.

Кюфтета с грах


                  Вариант на много вкусно ястие с любимите на всички кюфтенца-;).

                  Необходими продукти:

  • 500 гр. кайма
  • 500 гр. грах / замразен/ 
  • 500 гр. пасирани домати
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • 1 чаша бяло вино
  • 3 супени лъжици смлян сух хляб или галета
  • 100 гр. настърган пармезан
  • сол, черен пипер
  • зехтин

                 Начин на приготвяне: 

                 Каймата се омесва с яйцето, смления хляб , пармезана, сол и черен пипер и се оформят малки кюфтенца. Нарязаният на дребно лук се бланшира със зехтин в подходящ широк тиган или ниска широка тенджера. Угася се с бялото вино. Прибавя се доматената салца с щипка захар и се оставя така за кратко. После се прибавя грахът, посолява се, обърква се и ако е нужно се налива водичка. Когато заври отново се добавят и кюфтенцата. Довира се под капак на много слаб огън, като от време на време се разбърква.
                 
                И към тази вкусна гозба ето това меко хлябче -:):



То пък по тази рецепта : http://zahorataipizite.blogspot.it/2013/05/blog-post_18.html


2 коментара:

  1. Много ме грабнаха кюфтенцата, а в комбинация с хлебчето, направо неустоимо!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване