Вариант на много вкусно ястие с любимите на всички кюфтенца-;).
Необходими продукти:
- 500 гр. кайма
- 500 гр. грах / замразен/
- 500 гр. пасирани домати
- 1 яйце
- 1 глава лук
- 1 чаша бяло вино
- 3 супени лъжици смлян сух хляб или галета
- 100 гр. настърган пармезан
- сол, черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с яйцето, смления хляб , пармезана, сол и черен пипер и се оформят малки кюфтенца. Нарязаният на дребно лук се бланшира със зехтин в подходящ широк тиган или ниска широка тенджера. Угася се с бялото вино. Прибавя се доматената салца с щипка захар и се оставя така за кратко. После се прибавя грахът, посолява се, обърква се и ако е нужно се налива водичка. Когато заври отново се добавят и кюфтенцата. Довира се под капак на много слаб огън, като от време на време се разбърква.
И към тази вкусна гозба ето това меко хлябче -:):
То пък по тази рецепта : http://zahorataipizite.blogspot.it/2013/05/blog-post_18.html
Много ме грабнаха кюфтенцата, а в комбинация с хлебчето, направо неустоимо!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Хубава вечер и на теб, Илиана! Благодаря ти!
Изтриване