Необходими продукти:
- около 1 кг. заешко месо на порций
- 200 гр. пушен бекон / нарязан на дребно/
- 1 - 1, 200 кг. картофи
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаша вино розе
- 1 глава лук
- 2 - 3 скилидки чесън
- брашно
- олио
- масло
- дафинов лист, розмарин , салвия, сол
Начин на приготвяне:
В удобен съд за печене с капак първо на котлона се задушават нарязаните на дребно лук и чесън в равни части олио и масло, след което се добавя бекона. Задушава се и той за кратко. Сега се прибавя и заешкото месо на порций, измито, подсушено и оваляно в брашно, с подправките и малко сол, изпържвайки го равномерно от двете страни. Угася се с виното. Котлона се намалява и в този момент се прибавят доматеното пюре и нарязаните картофи . Разбърква се и позапържва за кратко . Налива се малко гореща водичка или бульон и слага във фурната да се пече първо под капак , а накрая се отваря и се доопича.
Няма коментари:
Публикуване на коментар