koleda

koleda

събота, 4 януари 2014 г.

Заешко месо с бекон и картофи





        Необходими продукти:

  • около 1 кг. заешко месо на порций
  • 200 гр. пушен бекон / нарязан на дребно/ 
  • 1 - 1, 200 кг. картофи
  • 3 супени лъжици доматено пюре
  • 1 чаша вино розе 
  • 1 глава лук
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • брашно
  • олио
  • масло
  • дафинов лист, розмарин , салвия, сол
   
         Начин на приготвяне:

        В удобен съд за печене с капак първо на котлона се задушават нарязаните на дребно лук и чесън в равни части олио и масло, след което се добавя бекона. Задушава се и той за кратко. Сега се прибавя и  заешкото месо на порций, измито, подсушено и оваляно в брашно, с подправките и малко сол, изпържвайки го равномерно от двете страни. Угася се с виното.   Котлона се намалява и в този момент се прибавят доматеното пюре и нарязаните картофи . Разбърква се и позапържва за кратко . Налива се малко гореща водичка или бульон и слага във фурната да се пече първо под капак , а накрая се отваря и се доопича. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар