koleda

koleda

понеделник, 2 март 2015 г.

Кекс с рикота и сиропирани праскови








                  Основната рецепта е все тази

                  Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 250 гр. брашно
  • 250 гр. захар
  • 250 гр. рикота 
  • 1 пакетче баакпулвер 
  • половин ампула ванилия
  • консерва сиропирани праскови / компот/ 

                Яйцата и захарта се разбиват продължително с миксер до обемен и светъл крем. Прибавя се рикотата, а след нея ванилията и смесените и пресяти брашно и баакпулвер, все разбърквайки за кратко до гладко с миксера на най - ниска степен. Към получената смес се добавя една част от прасковите, нарязани на кубчета или тънки филийки. Обърква се и се изсипва във намаслена и набрашнена форма. Отгоре се покрива / декорира/ с останалите праскови и се изпича в загрята фурна на 180 гр. за около 45 минути. 
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар