koleda

koleda

сряда, 25 март 2015 г.

Милфьой - маскарпоне и ягоди








                 Необходими продукти:

  • 2 опаковки охладено правоъгълно бутер тесто - 42 / 25 см
  • 400 гр. ягоди
  • 400 гр. сирене маскарпоне 
  • 200 мл. прясна течна животинска неподсладена сметана / при липса - обикновена сладкарска/ 
  • 100 гр. пудра захар 

                Всяка кора се разрязва на два еднакви правоъгълника / Аз фактически оползотворих 1 и 1 / 2 от корите. / , които се надупчват добре с вилица и се изпичат в загрята фурна между 190 - 200 градуса за около 10 минути / наблюдават се/ . 
                Около 100 - 150 гр. от ягодите се пасират и в купа се смесват със сиренето, сметаната и захарта. Разбива се с миксер до твърд крем, които се прибира в хладилник за кратко да се охлади. 
                Десертът се сглобява в поднос, като се редуват корите, кремът и ягодите,  нарязани на филиики. Поръсва се с пудра захар и се охлажда добре .

                В случая е така, но би могъл да се оформи и по друг начин : тестото да се изреже на кръгли кори; да бъдат в по - голям размер или по - малък; на по - малко или повече пластове, като количеството крем между тях е по - малко; евентуалните изрезки да се натрошат и с тях да се покрият стените и т.н.


                
                

Няма коментари:

Публикуване на коментар