koleda

koleda

четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Свински вратни пържоли с гъби и бира на фурна




             Рецептата е на госпожа Дима Асенова , която тя беше споделила в една от кулинарните групи във фейсбук. Нейният вариант е със свински ребра, а при мен в случая са вратни пържоли. Много вкусна рецепта, месото става много крехко.

              Необходими продукти:

  • около 700 гр. свински вратни пържоли
  • 650 гр. гъби
  • 100 - 150 гр. доматено пюре
  • бира
  • зехтин
  • розмарин, салвия, сол
              Начин на приготвяне: 

              Пържолките се измиват, подсушават, начукват и осоляват, след което се редят в тавичка с розмарин и салвия. 
              Гъбите се почиства, нарязват , посолявати объркват с доматеното пюре. Прибавят се към месото. 
              Полива се с бира, колкото да покрие и се запича. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар