koleda

koleda

четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Хлебчета с пълнозърнесто брашно







                Необходими продукти:

  • 250 гр. пълнозърнесто брашно
  • 250 гр. бяло брашно
  • 20 гр. прясна мая
  • 280 мл. топла вода
  • 1 супена лъжица зехтин 
  • 1 супена лъжица захар
  • 2 чаени лъжички сол
  • семена за поръсване

             Начин на приготвяне: 

            Маята се разтваря със захарта в топлата вода и се изчаква за кратко да се активира. Добавят се останалите продукти и се омесва меко и гладко тесто, клето се покрива и се оставя да втасва.



             От готовото втасалото тесто се оформят хлебчета, които се редят в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставят се така за около половин час, след което по желание се мажат със зехтин и се поръсват със семена.





            Пекат се в незагрята фурна на 180 - 190 гр..


         












Няма коментари:

Публикуване на коментар