koleda

koleda

понеделник, 17 февруари 2014 г.

Зелен фасул със сос Горгонзола и яйца на фурна

 



              Необходими продукти:


  • 500 гр. зелен фасул
  • 150 гр. сирене Горгонзола / в случая е то, но при липса би могло да бъде заменено с друго меко и пикантно сирене/
  • 150 гр. прясно мляко
  • 2 - 3 яйца
  • сол

             Начин на приготвяне: 

            Фасълът се бланшира за кратко във вряща подсолена вода. Отцежда се и се прехвърля в тавичка. 
             В тиган на слаб огън се загряват млякото и сиренето на парчета с малко сол. Бърка се до пълно разтапяне на сиренето и в монета, в който започне да завира се отстранява от котлона. Фасулът се залива с получения сос равномерно. 
             Накрая се полива с яйцата, разбити с щипка сол.

             По желание отгоре се слага масло на бучки и се запича. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар