koleda

koleda

вторник, 4 февруари 2014 г.

Свински вратни пържоли в сос от портокали




          Необходими продукти:

  • 4 - 5 вратни пържоли
  • 200 - 250 гр. прясно изцеден портокалов сок
  • 1 кафена чашка балсамов оцет
  • 1 кафена чашка червено вино
  • стрък розмарин
  • стрък салвия
  • бучка масло
  • олио
  • сол

            Начин на приготвяне: 

            Месото се измива , подсушава и начуква, след което се задушава под капак равномерно от двете страни в равни части масло и олио с розмарина и салвията . Посолява се. Наливат се портокаловия сок, балсамовия оцет и виното. Готви се за кратко под капак на много слаб огън , докато изври и се сгъсти сосът. Става много приятно и крехко. 
            Този път го приготвих така, но често когато изсипя сока при пържолките , малко след това ги изкарвам и соса сгъстявам с лъжица брашно. После с него ги поливам . Вкусът е този, но естетически изглежда по - добре / видяно в кулинарно предаване/ -;). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар