koleda

koleda

петък, 28 февруари 2014 г.

Портокалови кексчета с течен шоколад





              Необходими продукти:


  • 250 гр. брашно
  • 120 гр. захар
  • 130 гр. прясно мляко
  • 2 яйца
  • 80 разтопено масло
  • кората на един портокал био
  • половин пакетче баакпулвер / 8 гр./ 
  • крем Нутела или друг течен шоколад

             Начин на приготвяне: 

             В купа се смесват брашното, баакпулвера, захарта и настърганата портокалова кора. В друг съд се разбъркват яйцата, млякото и разтопеното масло / охладено/. Течната смес се изсипва при сухата и се обърква добре.
             Формичките се пълнят до половината със сместа и отгоре се слага по лъжичка течен шоколад.
             Пекат се в загрята фурна на 180 гр. за около 20 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар