koleda

koleda

четвъртък, 11 декември 2014 г.

Шоколадова пана кота







               Необходими продукти:


  • 500 мл. течна прясна неподсладена животинска сметана
  • 200 мл. прясно мляко
  • 150 гр. натурален шоколад
  • 100 гр. захар / или малко повече според вкуса/ 
  • 8гр. желатин / на листа/

               Желатинът се накъсва за около 10 минути в студена вода. В подходяща тенджерка се смесват сметаната, млякото, захарта и начупеният шоколад и се слагат на котлона / на слаб огън/ да се затоплят, докато шоколадът се разтопи. Не трябва да завира. Добавя се желатинът, изстискан от водата и се разбърква, докато напълно се разтвори. Получената сметанова - шоколадова смес се изсипва внимателно във формички /форма/, предварително намокрени с вода и се слага в хладилник за около поне 6 - 7 часа.


               Готова се обръща / позиционира/ върху подходящ поднос , като преди това купичките за много кратко се потапят в гореща вода. 



               

Няма коментари:

Публикуване на коментар