koleda

koleda

вторник, 23 декември 2014 г.

Спагети с рикота сос




            Необходими продукти:

  • 250 гр. паста спагети 
  • 250 гр. рикота / извара/
  • 250 гр. пасирани домати
  • 1 - 2 скилидки чесън
  • пресен магданоз или босилек
  • зехтин 
  • пармезан за поръсване 

            Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случаи " ал денте" . 
            В широк тиган се слагат да заврят пасираните домати със скилидките чесън и няколко листа пресен магданоз / босилек/  , зехтин, щипка захар и сол на вкус. Когато им изври течността и се сгъстят на сос, се добавя и рикотата / изварата/. Обърква се до гладко и като заври се отстранява от котлона.
            Отцедената паста се прехвърля при готовия сос, разбърква се и се сервира, като по желание се поръсва с нарязан на дребно магданоз и настърган пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар