koleda

koleda

вторник, 2 декември 2014 г.

Постен шоколадов сладкиш






              По рецепта, видяна при Илиана .

              Необходими продукти:

  • 1 и 1/2 чаши брашно / от 240 мл./ 
  • 1 чаша захар
  • 1/4 чаша горчиво какао
  • 1/3 чаша олио
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат 
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка ябълков оцет
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 чаша вода
  • може да се сложи и шепа ядки или стафиди 
            За глазурата: 
  • 3 супени лъжици вода
  • 2 супени лъжици горчиво какао
  • 6 супени лъжици захар
  • 2 супени лъжици олио

              В купа се смесват брашното, захарта, содата, солта, какаото и ванилията. Добавят се водата, оцетът и олиото. Обърква се добре и получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене продълговата форма с размери 20/30 см. 
              Пече се в загрята фурна на 180 гр. за около 30 минути.
              Продуктите за глазурата се смесват и се слагат на котлона, докато се разтопи захарта и с нея се залива охладеният нарязан сладкиш. 

1 коментар:

  1. Чудесен е, нали?
    Нищо, че е постен. И аз много го харесвам :)

    ОтговорИзтриване