koleda

koleda

събота, 20 декември 2014 г.

Пилешки хапки с праз





             Необходими продукти:

  • 400 гр. пилешки гърди
  • 4 бр. праз
  • 30 гр. масло
  • 30 гр. олио
  • брашно
  • сол, черен пипер, щипка индийско орехче, щипка- две куркума...

             Гърдите се измиват, подсушават и разрязват първо по дължина , а след това напречно на ивички, които се овкусяват и овалват добре в брашно. Празът се измива, почиства от зелената част и нарязва на шайби, които се задушават в равните части масло и олио, докато омекне и ако е нужно се налива малко водичка. Посолява се. Прибавя се месото, обърква се и се позапържва за кратко. Наливат се 2 чаши гореща вода и се готви на слаб огън до готовност,

Няма коментари:

Публикуване на коментар