koleda

koleda

събота, 6 декември 2014 г.

Ципура с кора от картофен чипс




             
             Рибата / почистена , измита и подсушена / се овкусява / напълва / със смес от зехтин, сол, нарязан на дребно чесън и подправки / розмарин, дафинов лист, копър и див чесън в случая, а може да са още босилек, мащерка, мента.../ .
             Нарязват се на много тънко картофи, които също се овкусяват с една част от ароматната смес и половината от тях се редят във тавичка, леко намазана със зехтин. Върху тях се разпределя рибара, която се покрива с другата половина картофен чипс.
             Полива се нежно със зехтин, налива се много малко водичка и се запича, като някъде по средата се добавя и малко бяло вино.
           
              Честит празник Никулден!
              Бъдете здрави и благословени всички!
              Наздраве за имениците!

Няма коментари:

Публикуване на коментар