koleda

koleda

четвъртък, 16 април 2015 г.

Заек в гювеч





               Необходими продукти:

  • 1 заек, нарязан на порции 
  • 1 чаша бяло вино
  • зехтин
  • 3 - 4 супени лъжици доматена салца
  • 3 - 4 глави лук
  • 4 - 5 скилидки чесън 
  • 2 - 3 моркова
  • 2 - 3 шепи маслини
  • 10 дафинови листа
  • розмарин, черен пипер, индийско орехче

              Порциите месо се овкусяват и редят на дъното на гювеча. Отгоре се покриват с нарязаните на едро лук и моркови, целите скилидки чесън, маслините и накрая с дафиновите листа. Прибавя се доматената салца и се полива с виното. Наливат се около 2 чаши гореща вода и се покрива с капака. Пече се около 2 часа на 200 градуса, след което се отхлупва и доопича така за около още половин час. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар