koleda

koleda

понеделник, 20 април 2015 г.

Пиле със сини сливи по ирански





                 По идея от тук:


                 Необходими продукти:

  • около 1 кг. пилешко месо на порции / бутчета при мен в случая/
  • 250 гр. полу - сушени сини сливи 
  • 4 - 5 картофа
  • 2 - 3 моркова
  • 1 голяма глава лук
  • 2 чаени лъжици куркума
  • 3 супени лъжици доматена салца
  • сока на половин лимон
  • розмарин, дафинов лист, черен пипер, индийско орехче
  • зехтин 

                 В широка тенджера със солидно дъно със зехтин се задушава лукът, добавяйки му куркумата. Месото се измива, подсушава и овкусява. Прибава се към лука и за кратко с дафинов лист и стръкче - две розмарин се изпържва от всички страни. Добавя се доматената салца, а малко след нея и нарязаните картофи и моркови, сливите и лимоновия сок. Обърква се , налива се гореща вода или бульон почти да покрие и се готви под капак на умерен огън, докато се сгъсти и остане на мазнина. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар