koleda

koleda

петък, 17 април 2015 г.

Ароматна пъстърва на фурна

 




                Необходими продукти:

  • по риба /сьомгова в случая/ на човек / Подносите бяха два, т.е. четири броя пъстърва, понеже сме пет в момента човека с майка ми , която ние на гости, а малката ми дъщеря риба отказва да яде, за съжаление, както и месо, между другото./ 
  • 2 големи глави лук
  • 2 големи моркова
  • 4 скилидки чесън 
  • 4 домата 
  • 2 шепи маслини 
  • 15 - 16 дафинови листа
  • розмарин
  • зехтин

                Почистената риба се измива, подсушава и посолява отвън и отвътре. Всяка се напълва  с по два дафинови листа , нарязана на едро скилидка чесън и розмарин. Отгоре се поливат хубаво със зехтин и покриват с още дафинови листа и резенчета домат.  В тавата около тях се разпределят маслините и нарязаните на едро лук, моркови и домати. Поръсва се допълнително с розмарин. Налива се малка чаша вода. 
               Пекат се, докато водата изври, останат на мазнина и се запекат видимо добре отгоре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар