koleda

koleda

събота, 4 април 2015 г.

Панирано свинско каре на фурна



     


                  По рецепта на Нина Илиева - приятел на блога, която тя сподели за пилешко месо / бутчета/ , но аз опитах със свинско, макар че и с пилешко ще, понеже ми хареса.

                  Около 600 - 700 гр. свинско филе се нарязва на тънки карета, които се измиват, подсушават и начукват. После се потапят в мокра панировка , приготвена от два разбити белтъка, 300 гр. кисело мляко , 2 супени лъжици лимонов сок и сол. Така престояват около 2 - 3 часа , след което се овалват в суха панинировка от 10 супени лъжици брашно, 3 супени лужици чаревичен грис, сол и други подправки на вкус / в случая - лютив червен пипер и риган/. Редят се в тава, покрита с хартия за печене и леко намазана със зехтин, а и се поливат нежно с него. Пекат се до готовност.

               

Няма коментари:

Публикуване на коментар