koleda

koleda

понеделник, 3 юни 2013 г.

Кръгли тиквички с пармезан и крутони на фурна





                 Ами, вкъщи много ни се ослаждат така. Чудесен вариант на пълнени тиквички са.Ние ги хапваме кат основно ястие, но могат да бъдат сервирани и като предястие;).

                 Необходими продукти / две порции основно ястие/:


  • 4 кръгли тиквички
  • 4 пълни супени лъжици смлени крутони
  • 2 пълни супени лъжици пармезан
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън 
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер 
  
                 Приготвяне:

                 Измиваме тиквичките, изрязваме им капачетата и им издълбаваме сърцевината. Кипваме ги в подсолена вода.
                 В зехтина задушаваме лука, чесъна и морковите до омекване, след което добавяме  издълбаната на тиквичките сърцевина, нарязана на дребно. Овкусяваме със сол и черен пипер и позапържваме, докато се поизпари  водата. Отстраняваме от котлона и изчакваме да се поохлади, след което добавяме смлените крутони и пармезана и объркваме. 
                 С получената плънка пълним тиквичките. Покриваме ги с капачетата, нареждаме ги в тавичка и наливаме малко водичка / около един пръст/.
               Печем до готовност. 
               


                 
               

Няма коментари:

Публикуване на коментар