Ами, вкъщи много ни се ослаждат така. Чудесен вариант на пълнени тиквички са.Ние ги хапваме кат основно ястие, но могат да бъдат сервирани и като предястие;).
Необходими продукти / две порции основно ястие/:
- 4 кръгли тиквички
- 4 пълни супени лъжици смлени крутони
- 2 пълни супени лъжици пармезан
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- зехтин
- сол
- черен пипер
Приготвяне:
Измиваме тиквичките, изрязваме им капачетата и им издълбаваме сърцевината. Кипваме ги в подсолена вода.
В зехтина задушаваме лука, чесъна и морковите до омекване, след което добавяме издълбаната на тиквичките сърцевина, нарязана на дребно. Овкусяваме със сол и черен пипер и позапържваме, докато се поизпари водата. Отстраняваме от котлона и изчакваме да се поохлади, след което добавяме смлените крутони и пармезана и объркваме.
С получената плънка пълним тиквичките. Покриваме ги с капачетата, нареждаме ги в тавичка и наливаме малко водичка / около един пръст/.
Печем до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар