Ей така - за кафенцето или чайчето, за топване в млекцето сутрин за закуска или вечер преди сън...,или просто за хруп - хруп по всяко време на деня;). Вкъщи ги наричаме Мачине / и/ , понеже са с вкус и форма на оригиналните такива на Молино Бианко...
Необходими продукти:
- 600 гр. брашно
- 150 мл. прясна течна животинска сметана
- 150 гр. захар
- 150 гр. масло
- 1 яйце
- пакетче баакпулвер
- прахче ванилия
Приготвяне:
От изредените продукти замесваме меко и гладко тесто, което оставяме в хладилника за около час, за да се постегне.
Изтекло това време, разточваме тестото на не много тънка кора / около 1 см./ и с помоща на фирмичка за бисквити или чашка изрязваме кръгли фирмички. В центъра на всяка една изрязваме дупчица с помоща на много тясна чашка/ аз/. Готово;).
Сега ги редим в тавичка, покрита с хартия за печене и така ги прибираме в хладилника за още около час.
Печем в силно загрята фурна на 180 гр. за около 10 - 15 минути.
Като резултат на труда ни имаме мачине/ и/ на Молино Бянко - домашно проготвени;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар