koleda

koleda

сряда, 12 юни 2013 г.

Магданозено - пармезанови топчета




            Днес ще опиша тях - една вкусна и хрупкава импровизация, дошла от чудене вчера , какво да е за вечеря...;).
            От количеството на продуктите, които ще изброя, излизат точно тези скромни / фотографираните/ шестнадесет бройки;). И така:


  •  12 пълни супени лъжици галета
  •   5 пълни супени лъжици настърган пармезан или добре узрял кашкавал 
  •   100 гр. пресен магданоз, нарязан на дребно
  •   1 - 2 големи скилидки чесън, пресован или нарязан на дребно
  •   3 яйца
  •   1 - 2 супени лъжици прясно мляко
  •   сол, черен пипер и индийско орехче

            Приготвяне:

            В удобен съд разбъркване всичко и омесваме. 
            Оформяме топчета, с големината на голям орех.
            В дълбок тиган или подходяща тенджерка наливаме обилно олио. 
            Пържим, когато олиото е силно сгорещено.
            Готовите  топчета поставяме за кратко върху домакинска хартия, след което аранжираме и гарантираме по - желание и сервираме;). 
   
            

            



         



Няма коментари:

Публикуване на коментар