Днес ще опиша тях - една вкусна и хрупкава импровизация, дошла от чудене вчера , какво да е за вечеря...;).
От количеството на продуктите, които ще изброя, излизат точно тези скромни / фотографираните/ шестнадесет бройки;). И така:
- 12 пълни супени лъжици галета
- 5 пълни супени лъжици настърган пармезан или добре узрял кашкавал
- 100 гр. пресен магданоз, нарязан на дребно
- 1 - 2 големи скилидки чесън, пресован или нарязан на дребно
- 3 яйца
- 1 - 2 супени лъжици прясно мляко
- сол, черен пипер и индийско орехче
Приготвяне:
В удобен съд разбъркване всичко и омесваме.
Оформяме топчета, с големината на голям орех.
В дълбок тиган или подходяща тенджерка наливаме обилно олио.
Пържим, когато олиото е силно сгорещено.
Готовите топчета поставяме за кратко върху домакинска хартия, след което аранжираме и гарантираме по - желание и сервираме;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар