koleda

koleda

сряда, 5 юни 2013 г.

Ризото с ягоди





             Вкъщи ни е много любимо на всички. На нас големите трима човека, заради приятния киселичкък вкус - вместо засищащ, така отварящ апетита...На малката ми дъщеря пък, заради прекрасния розов цвят;). В Италия то е основно ястие. Приготвям го по подобен начин на ризото с аспержи, което описах преди дни...

            Необходими продукти за четири порции:


  • 250 гр. ориз
  • 300 гр. ягоди
  • 1 малка глава лук
  • 1 чаша бяло вино
  • 50 гр. масло
  • 50 - 70 гр. настърган пармезан 
  • сол и пипер

           Приготвяне:

           Нарязания на ситно лук задушаване в маслото , след което добавяме ориза. 
           Овкусявяме със сол и черен пипер и позапържваме.
           Угася ме с чашата бяло вино.
           Наливаме около 1 литър водичка и оставяме да ври под капак.
           Когато позври водата, добавяме нарязаните на дребно ягоди и варим до готовност.
           Веднъж отстранено от котлона, поръсваме с настъргания пармезан.
           Объркваме и сервираме;).
           
     
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар