Вкъщи ни е много любимо на всички. На нас големите трима човека, заради приятния киселичкък вкус - вместо засищащ, така отварящ апетита...На малката ми дъщеря пък, заради прекрасния розов цвят;). В Италия то е основно ястие. Приготвям го по подобен начин на ризото с аспержи, което описах преди дни...
Необходими продукти за четири порции:
- 250 гр. ориз
- 300 гр. ягоди
- 1 малка глава лук
- 1 чаша бяло вино
- 50 гр. масло
- 50 - 70 гр. настърган пармезан
- сол и пипер
Приготвяне:
Нарязания на ситно лук задушаване в маслото , след което добавяме ориза.
Овкусявяме със сол и черен пипер и позапържваме.
Угася ме с чашата бяло вино.
Наливаме около 1 литър водичка и оставяме да ври под капак.
Когато позври водата, добавяме нарязаните на дребно ягоди и варим до готовност.
Веднъж отстранено от котлона, поръсваме с настъргания пармезан.
Объркваме и сервираме;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар