Започвам с това, че тези гевречета са без варене. Е, не са така лъскаво съблазнителни като варените, но пък на вкус съвсем не им отстъпват, а пък си имат чар и те...Сега пишейки това, ми идва и съмнението, дали изобщо в този случай е правилно да ги наричам гевречета, или просто дребни соленки...Ами...Едно е сигурно - на децата ми са любими, а и на нас също!
По тази причина ги приготвям често. Редувам с гризините и крекерите - много любими и те;).
И така, рецептата:
Необходими продукти:
- 500 гр. бяло брашно
- 180 мл. прясно мляко
- 50 мл. олио
- 30 гр. меко масло
- 100 гр. настърган пармезан
- 1 лъжичка сол
Приготвяне:
С продуктите, които изброих, замесвам меко и гладко тесто, което остаям да почине за около половин час.
Изтекло това време, късам от него парченца с големината на малък орех, които оформяме на гевречета и редя в тавичка, покрита с хартия за печене.
Пека ги в загрята фурна на 190 - 200 гр. , докато получат приятен загар.
Хруп - хруп, да ви е сладко! Едното дърпа другото..., както обичат да казват италианците;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар