koleda

koleda

сряда, 12 юни 2013 г.

Пепероната - ястие - гарнитура с чушки




              Идеята за нея ми подаде моята свекърва италианка. Приготвям я много и през всички сезони на годината. Прецизно казано , тя е класическа и много апетитна гарнитура към меса, но аз най- най - често вкъщи я предлагам като единствена манджичка с домашно хлябче и сиренце;).

              За да си я приготвите са ви необходими:


  • 3 - 4 големи месести чушки
  • 1- 2 глави лук
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • босилек / в този случай аз - замразен/ 
  • 3 - 4 супени лужици доматено пюре
  • зехтин 
  • сол
             
              Приготвяне:
    
              В дълбок тиган слагаме нарязаните на ивички чушки, нарязания на полумесеци лук, нарязания на дребно чесън , зехтин. Разбъркваме и оставяме да се задушава/ пържи. Когато изври водичката , а чушките са видимо позапържени,  добавяме чаша вода и похлупваме за кратко, за да поомекнат. Отхлупваме и оставяме така на огъня, докато остане само на мазнина. В този момент добавяме доматеното пюре и босилека и запържваме за кратко до готовност. 
              Това е, нашата манджичка - гарнитура е готова да и се насладим;). 






Няма коментари:

Публикуване на коментар