Идеята за нея ми подаде моята свекърва италианка. Приготвям я много и през всички сезони на годината. Прецизно казано , тя е класическа и много апетитна гарнитура към меса, но аз най- най - често вкъщи я предлагам като единствена манджичка с домашно хлябче и сиренце;).
За да си я приготвите са ви необходими:
- 3 - 4 големи месести чушки
- 1- 2 глави лук
- 2 - 3 скилидки чесън
- босилек / в този случай аз - замразен/
- 3 - 4 супени лужици доматено пюре
- зехтин
- сол
Приготвяне:
В дълбок тиган слагаме нарязаните на ивички чушки, нарязания на полумесеци лук, нарязания на дребно чесън , зехтин. Разбъркваме и оставяме да се задушава/ пържи. Когато изври водичката , а чушките са видимо позапържени, добавяме чаша вода и похлупваме за кратко, за да поомекнат. Отхлупваме и оставяме така на огъня, докато остане само на мазнина. В този момент добавяме доматеното пюре и босилека и запържваме за кратко до готовност.
Това е, нашата манджичка - гарнитура е готова да и се насладим;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар