Те са една дълга поредица ризоти, които приготвям по подобен начин...Вчера на дневен ред беше това и днес го описвам;). С времето / най - близкото/ ще им дойде ред и на останалите. И така:
Необходими продукти :
- 250 гр. ориз
- 250 гр. аспержи
- 50 гр. масло
- 50 - 70 гр. настърган пармезан
- 1 чаша бяло вино
- 1 малка глава лук
- 2 - 3 скилидки чесън
- сол и пипер
Приготвяне:
Почистваме аспержите и ги бланшираме във вряща, подсолена вода за много кратко Оцеждаме и запазваме бульона.
В маслото задушаваме набързо нарязаните на ситно лук и чесън и добавяме ориза. Овкусяваме със солта и черния пипер.
Позапържваме и угасяваме с чашата бяло вино.
Наливаме водичката , в която са вряли аспержите / около 750 гр. / и готвим на тих огън, като често разбъркваме.
Когато изври половината вода , добавяме нарязаните на парченца аспержи и сваряваме до готовност.
Когато отстраним от котлона, поръсваме с настъргания пармезан и объркваме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар