koleda

koleda

вторник, 4 юни 2013 г.

Ризотото с аспержи




               Те са една дълга поредица ризоти, които приготвям по подобен начин...Вчера на дневен ред беше това и днес го описвам;). С времето /  най - близкото/ ще им дойде ред и на останалите. И така:

                Необходими продукти :
  • 250 гр. ориз
  • 250 гр. аспержи
  • 50 гр. масло
  • 50 - 70 гр. настърган пармезан
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 малка глава лук
  • 2 - 3 скилидки чесън 
  • сол и пипер

                 Приготвяне:

                 Почистваме  аспержите и ги бланшираме във вряща, подсолена вода за много кратко Оцеждаме и запазваме бульона.
                 В маслото задушаваме набързо нарязаните на ситно лук и чесън и добавяме ориза. Овкусяваме със солта и черния пипер.
                 Позапържваме и угасяваме с чашата бяло вино.
                 Наливаме водичката , в която са вряли аспержите / около 750 гр. / и готвим на тих огън, като често разбъркваме. 
                 Когато изври половината вода , добавяме нарязаните на парченца аспержи и сваряваме до готовност. 
                 Когато отстраним от котлона, поръсваме с настъргания пармезан и объркваме. 
                 
                 
                 
                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар