koleda

koleda

сряда, 22 януари 2014 г.

Брюкселско зеле с бекон и гъби на фурна



        Импровизация от днес, която много ми се услади / на мен, понеже вкъщи брюкселско зеле ям само аз, при това доста често -;))/ .

        Необходими продукти:

  • 400 гр. брюкселско зеле
  • 200 гр. нарязан на дребно бекон
  • 200 гр. гъби / бяха готови бланширани и консервирани/ 
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чашка вино розе'
  • настърган пармезан
  • зехтин
  • сол

        Начин на приготвяне:

        Брюкселското зеле се почиства, измива и бланшира в подсолена вода. Оцежда се и се прехвърля в тавичка. 
        Нарязаните на дребно лук и чесън се запържват в малко зехтин. Добавя се беконът, да се позапържи и той и накрая се прибавят и гъбите. Обърква се и се оставя за кратко, след което се налива и виното. След около минута се отстранява от котлона и се изсипва в тавичката при зелето.  Обърква се, поръсва се с пармезан и се запича. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар