koleda

koleda

сряда, 8 януари 2014 г.

Домашно приготвени софичини

 

           Така обичани от малки и големи в Италия, а предполагам и не само тук-;), много популярен полуфабрикат на марката " Findus"-;). Домашни съм ги правила  вече наколко пъти, но едва сега ми дойде желанието да опиша начина им на приготвяне в стъпки -;).
            Рецептата за тестото, която ползвам и си е станала вече и моя , е тази за софичини от рецептурника на кухненския робот Bimby .
            И така :

            Необходими продукти за тестото:

  • 200 мл. прясно мляко
  • 200 гр. брашно
  • 20 гр. масло
  • сол
            За плънката: 
  • варено прошуто
  • сирене ементалер
            Забележка: Плънката може да бъде всякакв друга, разбира се - въпрос на вкус: рикота и спанак; домати и моцарела; прошуто и бешамел...

             И още : 
  • яйце
  • смлян сух хляб или готова галета, която аз не харесвам и не ползвам

            Начин на приготвяне: 

            В тенджерка се затопля млякото с маслото и солта и в момента , в който започне да завира, се отстранява от котлона и се добавя брашното. Разбърква се енергично, докато започне  да се отлепя от стените на тенджерката, след което се прехвърля върху подходящ плот и се доомесва до гладко тесто.

          Увива се в кухненски найлон и на стайна температура се оставя да се охлади.

           Сега върху набрашнен плот се разточва на кора с дебелина около 3 мм, от която се изрязват дискчета с диаметър 10 - 12 см.. Слага им се от плънката, след което се затварят на полумесец, като краищата се притискат добре с пръсти.


           Потапят се е първо в яйцето, после се овалват в смляния хляб и така готови се прибират в хладилник да се охладят.

           Пържат се в сгорещено олио равномерно от двете страни или пък се се редят в тавичка върху кухненска хартия, поливат се нежно с олио и се запичат.






Няма коментари:

Публикуване на коментар